Karhukoirien valintasääntö

 

POHJOIS-SAVON KENNELPIIRIN KARJALANKARHUKOIRIEN KARSINTAKOKEEN SÄÄNNÖT


1§ Pohjois-Savon kennelpiirin alueella järjestetään yksi (1)karhukoirille tarkoitettu karsintakoe.

2§ Koe on pidettävä viimeistään yhtä (1) viikkoa ennen idänlohkon valintakoetta.

3§ Karsintakokeeseen pääsyyn ei vaadita kuluvan koekauden HIRV- tulosta.

4§ Kokeeseen otetaan enimmillään 25 koiraa. Mikäli koiria on enemmän, kuin tuo mainittu määrä valitaan koirat paremmuus järjestyksessä kuluvan koekauden tulosten perusteella, huomioiden myös pitkänkokeen tulokset.

5§ Kokeesta valitaan kaksi (2) parasta HIRV-1 tuloksen haukkunutta koiraa idänlohkon valintakokeeseen.

6§ Valitsijamies valitsee lisäksi yhden (1) koiran kuluvan koekauden tulosten perusteella, huomioiden myös pitkänkokeen tulokset.

7§ Mikäli karsintakokeessa ei saavuteta yhtään HIRV-1 tulosta, valitsijamies valitsee koirat kuluvan koekauden HIRV-1 tulosten perusteella, huomioiden myös pitkänkokeen tulokset.

8§ Varakoirat valitaan Kennelliiton hyväksymän valintakokeen järjestämisohjeen mukaisesti.

Pohjois-Savon karhukoiraharrastajatNarttujen osalta valinnan Kuningatarotteluun suorittaa kyseisen ottelun ottelutoimikunta ilmoittautumisten perusteella. Jos sinulla on karhukoiranarttu, jolla on mahdollisuus pärjätä Kuningatarottelussa, huolehdi itse, että ilmoitaudut kymmenen vuorokautta ennen ottelua ottelutoimikunnalle. Valinta suoritetaan kuluneen kauden koemenestyksen perusteella.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Pystykorvajärjestön nettisivuilta osoitteesta www.spj.fi kohdasta sääntöjä, ohjeita ja lomakkeita.