Koirien aineenvaihduntatutkimus

Professori Hannes Lohen geenitutkimusryhmä Helsingin yliopistossa ja Folkhänsanin tutkimuskeskuksessa kehittää yhteistyössä suomalaisen Genoscoperin kanssa koirien aineenvaihduntaa mittaavaa testiä.
Jokainen voi tuoda koiransa ilmaiseen verinäytteenottoon. Verinäytettä käytetään sekä aineenvaihduntatutkimukseen että talletetaan koirangeenit –tutkimusryhmän geenipankkiin mahdollisia geenitutkimuksia varten. Osanottajia tutkimukseen toivotaan erityisesti KARJALANKARHUKOIRISTA, SUOMENPYSTYKORVISTA JA POHJANPYSTYKORVISTA, mutta kaikki koirat ovat tervetulleita!

Näytteenottto on: 
lauantaina 27.1.18 Klo 08.00 – 13.00 
Hotelli Iso-Valkeinen (alakerta)
Sunnuntaina 28.1.18 Klo 08.00 – 12.00
Sorsasalon ravirata, päärakennus

 

Näytteenottotilanteen nopeuttamiseksi ja sujuvoittamiseksi, täytättekö sähköisen näytelomakkeen etukäteen: https://vm0540.kaj.pouta.csc.fi/sampleform/index.php…

Ohjeet: Täytä lomake ja klikkaa "Lähetä lomake" -painiketta, jolloin näytelomake avautuu täytettynä uudelle sivulle. Samaisella sivulla näet punaisella pohjalla tekstin "Jos koirasi osallistuu metabolomiikkatutkimukseen, klikkaa tästä lisätietojen antamista varten". Klikkaa tästä, jotta pääset täyttämään aineenvaihduntatutkimusta varten luodun tutkimuslomakkeen. Lopuksi, muista lähettää myös tämäkin lomake klikkaamalla "Submit" -painiketta. Tulosta molemmat tutkimuslomakkeet mukaan näytteenottotilaisuuteen. 

Tapahtumassa koirasta otetaan verinäyte. Verinäytettä käytetään sekä aineenvaihduntatutkimukseen että talletetaan koirangeenit-tutkimusryhmän geenipankkiin mahdollisia geenitutkimuksia varten.

 

HUOM! KOIRAN TULEE OLLA RUOKAILEMATTA 12 TUNTIA ENNEN NÄYTTEENOTTOA!!!

Tutkimuskutsu 2017

Tutkimuskutsu Hannes Lohen geenityöryhmän aineenvaihduntatutkimukseen.